Verkoopstyling aftrekbaar?

 

____________________________________________________________________________________________________________________________

Verkoopstyling aftrekbaar?

Elk jaar verandert er veel in ons Nederlandje. Wetten en regels worden gemaakt en wetten en regels worden afgeschaft. Een kabinet komt en een kabinet valt. Niet ieder jaar verandert je situatie dus ook niet ieder jaar houd je bij waar de veranderpunten liggen omdat ze niet altijd op jou van toepassing zijn. Maar als je dit jaar je huis gaat verkopen en je wilt daarna weer een nieuw huis kopen zijn er toch wel een paar belangrijke zaken om te weten. In het laatste akkoord is beslist dat de overdrachtsbelasting voorlopig 2% blijft. Dat lijkt een klein weetje, maar heeft grote effecten. Op een huis van €150.000,- scheelt dat dus al gauw €6000,00. Goed nieuws dus voor de aankomende huizenaankopers.

400_n3_500_verkoopfoto3.jpg

Een ook leuk te weten weetje is dat de verkoopkosten van je te verkopen woning aftrekbaar zijn van de overwaarde. Verkoopkosten zijn bijvoorbeeld een verkoopstyling. De overwaarde wordt hierdoor lager en zodoende het bedrag waarover je (hypotheek)rente af mag trekken hoger. En dat jaar na jaar zolang u nog rente af mag trekken. Voor een styling van € 1000,- euro (uitgaande van een hypotheek tegen 5% rente met een looptijd van 10 jaar en dat uw inkomsten in de 42% schaal vallen) houdt dat in dat je €210 euro extra terugkrijgt.

Plaats zelf ook een reactie

*) Verplicht veld