Gastblog verlichting

 

 

__________________________________________________________________________________________________________________________

Gastblog verlichting

De nieuwste lampentrends
Lampen zijn een belangrijk onderdeel van het interieur. Maar wat zijn op dit moment de trends op het gebied van lampen? Een aantal trends uitgelicht:  

De industriële lamp
De ruwe, stoere interieurstijl is steeds meer in opkomst. In lijn met deze trend zie je ook steeds vaker industriële hanglampen terug in het interieur. Deze lampen zijn gemaakt van metaal en hebben een robuuste uitstraling. Ze kunnen worden opgehangen in de woonkamer, boven de eettafel, maar ook in de werkkamer kunnen ze goed worden toegepast. In dezelfde industriële stijl zijn ook wandlampen verkrijgbaar.

400_70364.jpg


LED kleurlampen
Een LED lamp heeft veel voordelen ten opzichte van de traditionele gloeilamp. Een LED lamp gaat ongeveer 50 keer langer mee en gebruikt tot 90% minder stroom dan een gloeilamp. Veel mensen vinden de LED lampen qua kleur toch minder mooi dan de traditionele gloeilamp. Maar er wordt steeds meer ontwikkeld op het gebied van LED lampen en zo zijn er ook lampen verkrijgbaar waarbij de kleur steeds meer overeenkomt met de kleur van een gloeilamp. Er zijn tegenwoordig zelfs LED lampen waarbij de warmte van de kleur en de lichtsterkte aan te passen is, zodat je zelf kunt kiezen welke kleur je wilt.
Wat je nu ook steeds vaker ziet, zijn de LED lampen die steeds van kleur veranderen. Je kunt afhankelijk van je interieur of je gemoedstoestand kiezen welke kleur verlichting je wilt, of je kunt de lamp automatisch laten overgaan naar andere kleuren.

400_80829.jpg

Lampen met hout
Hout is helemaal terug, zowel in meubelen als in verlichting. Hout heeft een natuurlijke look en het kan makkelijk gecombineerd worden in allerlei soorten interieurs. Er zijn lampen verkrijgbaar met een houten voet, maar ook met houten lampenkappen of gecombineerd met andere materialen zoals metaal en porselein.

400_85476.jpg


Energiebesparende lampen
De tijd van de gloeilampen is voorbij. Iedereen zoekt naar lampen die zo energiezuinig mogelijk zijn. De spaarlamp, tl-lamp en LED lampen zijn zeer zuinig met elektriciteit. Daarnaast zijn er ook halogeenlampen verkrijgbaar, maar die zijn wat minder zuinig. Het is daarnaast belangrijk om op het energielabel van de lampen te letten, A en B zijn het meest zuinig.

Kleur!
Lampen mogen best een eyecatcher zijn in je interieur. De kleuren oranje, rood, groen en bruin zijn nu vooral heel trendy. Durf gerust verschillende kleuren met elkaar te combineren!

Combineer bijvoorbeeld een hanglamp met een bruine kap en een rode kap boven de eettafel:

300_84372.jpg 

 

Design
Qua design kun je tegenwoordig alle kanten op. Van een traditionele lamp tot een hele moderne uitstraling en deze twee kun je ook combineren.Hout, aluminium of plastic, alle materialen mogen gebruikt en gecombineerd worden. Qua vorm hoeft het niet symmetrisch te zijn, aparte vormen mogen ook!

Een voorbeeld van een moderne design lamp:

400_68944.jpg

Dit gastblog is geschreven door Marjolein Kroon van Rietveldlicht

 

 

Mooie lampen! Vooral de industriële.. Kijk ook eens op http://myindustrialinterior.blogspot.nl/, daar vind je nog veel meer industriële lampen!

rianne :: 17-11-2014 @ 19:18

Ziet er keurig uit!
http://www.ledshop-groenovatie.com/led-plafondlampen

Edwin :: 26-01-2015 @ 20:57

NSF5ap http://www.y7YwKx7Pm6OnyJvolbcwrWdoEnRF29pb.com

gordon :: 31-01-2017 @ 19:04

Plaats zelf ook een reactie

*) Verplicht veld