Trends interieur en kleding

 

 

____________________________________________________________________________________________________________________________ 

Trends interieur en kleding

Al jaren lopen de trends in de woning- en kledinglijnen enigszins parallel. Je zou je als het ware kunnen verstoppen in je interieur; gehesen in je nieuwe setje.

300_red-white-interior.jpg

Maar als ik dan naar m'n pas aangeschafte voorjaarscollectie kijk in m'n walk-in closet dan bekruipt mij toch wel de angst deze heftige contrasten te moeten gaan adviseren. Zie je het al voor je? Mijn broek (korenblauw) als wand tegen mijn jasje (net-geen-gifgroen) op de andere wand; schreeuwend tegen mijn laarzen (kanariepietjesgeel) als bank met een eindje verderop mijn shirt (stoplichtrood) als eetkamerstoelen. En als finishing touch mijn oorbellen (fucia roze) als behang tegen een derde wand. En dan heb ik het nog niet eens over mijn horloge (pimpelpaars) als vazen op mijn sjaaltje (turkoois) terugvindend in het vloerkleed. Lef is erg belangrijk in je interieur, maar dit is misschien dan toch een beetje te ruige lef. Kies voor lef met mate: toch dat turkoois vloerkleed, maar dan met gedurfde korenblauwe eetkamerstoelen. Hierbij kan een net iets minder kanariepietjes-gele muur prima, zonder grof in de verfemmer te worden.

500_gekleurd_interieur.jpg

De nieuwe voorjaarsmode 2012 kent ook zachte tonen;pretty pastel. Overigens wel lijnrecht tegenover de kanariepietjes en stoplichtroden. Hier gaat het om ton-sur-ton; colourblocks. Verschillende tonen in 1 kleur zonder naturellen. Door er fluoraccenten tegenaan te plaatsen bouw je spanning op. Een mierzoete snoeptrommel, maar zeker vernieuwend. Opzichtige kleuren schijnen overigens eerder te vervelen, dus houd bij die keuze wel rekening met eens in de 2 a 3 jaar een schildermiddagje.

250_img_3539-532x798kopie.jpg 250_img_8883-532x798kopie.jpg

 

Anno 2012 kan dat ook: het parallel tussen de trends in kleding en interieur. Men laat het interieur niet meer 20 jaar lang in hetzelfde jasje verstoffen. Je kledingkast krijgt immers ook per seizoen een andere vulling. Helaas ontbreekt het de meesten wel aan durf: een middagje muurtje rollen; een paar andere kussens en de ruimte is weer van deze tijd. En dat hoeft dan niet meteen in stoplichtrood, maar pastelroze is toch niet verkeerd? O ja, roze...dan liever grasgroen hoor ik nu veel mannen denken. Roze is voor vrouwen. Nee hoor, niet als je het combineert met stoer-zwart, stoer-linnen, stoer-fucia en stoer-bruin. Het gaat om het evenwicht; evenwicht tussen basis en accenten. Maar hoe vindt je dan dat evenwicht? Door middel van de kunst van het weglaten; overdaad schaadt. Dat zijn wel mijn lijfspreuken geworden in de loop der jaren. Pak je kleurenpalet en begin met een goede basis in naturellen; dan pas je kloddertje roze hier en kloddertje roze daar. Bereik je het moment dat kleurrijke Tante Til zich thuis gaat voelen wordt het tijd voor goed kleurenadvies!

500_roze_bankwand.jpg

Plaats zelf ook een reactie

*) Verplicht veld