Enzo Knol

_______________________________________________________________________________________________________________________________

Het nieuwe leven van Enzo Knol,

het is niet zo zeer het nieuwe leven van Enzo knol dat mij bezig houdt, maar meer het nieuwe leven dóór mensen als Enzo Knol.

400_682379080.jpg 400_682379080.jpg

 

Vroeger kende je deze persoon niet, vóór het Youtube-tijdperk. Dan las je tijdschriften, de krant, luisterde naar de radio en je keek televisie; en wist niemand wat Enzo van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat met zijn leven deed. Maar het fenomeen vloggers heeft hier verandering in gebracht; en hiermee tegelijkertijd een heel andere dimensie aan het interieur gegeven.

Jaren terug in de tijd zat het hele gezin rond de radio, later werd dat lang uit voor de televisie, allemaal samen op de bank. Nu is het kijken on demand: je kijkt en luistert wannéér je wilt en wát je wilt. Ongemerkt zorgt dit voor veranderingen in het  interieur: niet alle zitplaatsen hoeven meer gericht te zijn naar de televisie; een gemakkelijke stoel naast de televisie om met je iPad of telefoon in te hangen, geeft flexibiliteit aan het inrichten.

400_1_radio.jpg 400_2_tv.jpg

 

Het is dan ook geen probleem meer dat niet vanuit iedere zitplaats goed zicht op de televisie is. Dus eindelijk kan die grote bank een plaats krijgen; of juist een kleine bank, gecombineerd met verschillende fauteuils, waarvan er dicht bij de haard kunnen staan wat voorheen niet kon vanwege het slechte zicht op de televisie.

400_tvscreen_640x353.jpg 400_2013_12_17_apptivity_gr.jpg

 

Voor vooral grote gezinnen geeft dit veel meer mogelijkheden: bij elkaar zitten is nog altijd belangrijk, maar niet alles hoeft gesitueerd rond de televisie. 

Betekent dit dat er een ommekeer komt in de afmeting van televisies, stopt de groei qua formaat? Geen idee, we zullen het in de loop van de tijd ondervinden, hoe de mens dit zal vormgeven door zijn/haar eigen kijk- en luistergedrag. 

400_1_7_million_titan_zeus_370_inch_television_1.jpg 400_how_to_be_a_confident_introvert_3_ways_to_excel_in_your_career_970x791.jpg

 

 

Ik verneem dat het veel poductiever werkt, als je in plaats van een tv, gewoon een projector in de woonkamer zet. Zodoede, verlies je geen tijd aan onnodige tv programma's, en ben je meer bezig met de mensen in huis. Daar is het huis voor het gezond toch gemaakt?

Emmen :: 25-01-2018 @ 22:44

Dat is zeker een heel goede optie! Zo kijk je nooit tegen een donker zwart vlak.

Jacqueline :: 06-02-2018 @ 13:27

Plaats zelf ook een reactie

*) Verplicht veld