Een kunststof achterwand voor in de keuken

_______________________________________________________________________________________________________________________________

Een achterwand van kunststof in de keuken

Waar de keuken vroeger puur een plek was om te koken, is de keuken tegenwoordig een ruimte die echt een onderdeel van de leefruimte is geworden. Vaak is er een zitgedeelte in de keuken of loopt de keuken over in de woonruimte. Daarom is het tegenwoordig steeds belangrijker geworden hoe de keuken er uit ziet. Vroeger was het vooral zaak dat de keuken praktisch ingericht was. Nu is ook de esthetische kant een belangrijk onderdeel geworden. In de meeste moderne inrichtingen is de traditionele tegelwand van de keuken niet meer op zijn plek. Vaak past een kunststof achterwand veel beter bij de rest van het interieur. Over het algemeen zijn er drie vormen van kunststof platen te onderscheiden die geschikt zijn voor in de keuken: Dibond, Plexiglas en HPL. Wil je een uitleg per soort? Lees dan het uitgebreidere artikel op het blog van Kunststofplatenshop.nl.

400_kunststof_achterwand_keuken_in_blauw_met_led1.png

De voordelen van een kunststof achterwand
Het allerbelangrijkste van een keukenwand is natuurlijk dat deze de keuken hygiënisch houdt. Het oppervlak moet tegen wat spatjes kunnen en makkelijk schoon te maken zijn. Wat dat betreft zijn een kunststof- en tegelwand aan elkaar gelijk. Beide zijn makkelijk schoon te maken. Echter, mocht je eens een keer een andere look voor je keuken willen is dit met een tegelwand echt geen gemakkelijke opgave. Vaak moet hier een expert aan te pas komen, zeker bij het zetten van een nieuwe tegelwand. Hier heeft een kunststof achterwand wel een voordeel. Het demonteren van een kunststof achterwand is een gemakkelijk klusje. Het hele paneel is zo te verwijderen. Ook het monteren van een nieuwe kunststof achterwand is zo gedaan. Er hoeft geen expert aan te pas te komen. Een kunststof achterwand kun je namelijk gewoon schroeven of kitten. Dit scheelt ook in de kosten. 

400_kunststof_achterwand_keuken_in_rood.png

HPL of Trespa als achterwand voor in de keuken
HPL staat voor High Pressure Laminate, ook wel bekend als Trespa. Zeker als je de kostprijs belangrijk vindt is dit aan te raden. Ook de kwaliteit is erg goed. Doordat HPL een harde laag heeft aan de oppervlakte, kan deze goed tegen krassen, stoten, intensief schoonmaakwerk en hitte. Wel zo handig voor in de keuken dus! Ook de mogelijkheden op het gebied van kleur zijn divers. Zo is er altijd een HPL achterwand die bij de rest van het interieur past. Daarnaast zijn er diverse plaatafmetingen te krijgen. Deze lopen tot wel 130 bij 305 centimeter. Mocht dit te klein zijn of wil je gewoon meerdere platen met meerdere kleuren? Dit is natuurlijk mogelijk! Zo kun je je keuken helemaal naar eigen wens maken. Het is bijvoorbeeld een slimme keus om achter de kookplaat een wat donkerdere plaat te plaatsen. Deze laat spetters minder zien. Mocht je nou voor de rest een lichte keuken hebben kun je voor de rest juist weer lichtere platen gebruiken. Een nuttige tip is om te letten op de oppervlaktestructuur. Het is aan te raden om te kiezen voor een wat gladdere oppervlakte structuur. Dit omdat dit makkelijker schoon te maken is. 

400_kunststof_achterwand_keuken_in_rood.png

Ik zeg altijd dat de keuken er alijd licht uit moet zien. Vuile plekken zijn zo veel makkelijker te herkennen. Dit helpt ons allerter zijn en maakt de keuken uiteindelijk ook veel netter uitzien. www.loodgieterinAmsterdam.com

Theo de Graaf :: 11-01-2018 @ 00:57

Klopt helemaal, in een lichte keuken is veel meer zichtbaar.

Jacqueline :: 06-02-2018 @ 13:28

Plaats zelf ook een reactie

*) Verplicht veld