Traplift

 

____________________________________________________________________________________________________________________________

Traplift

Toenemende vergrijzing & afname qua verzorgingstehuizen, wat nu?

De term vergrijzing is nog steeds een hot item in de hedendaagse samenleving. Vergrijzing betekent dat het aandeel ouderen in de bevolking groot is en dat de gemiddelde leeftijd stijgt. Met als gevolg dat het aantal vrije plaatsen in verzorging- en bejaardentehuizen alleen maar afneemt, waardoor ouderen noodgedwongen, of uit vrije wil natuurlijk, thuis blijven wonen. Maar ook dit is heel goed mogelijk, het vergt alleen wel een aantal aanpassingen in de bestaande woning, waarbij je onder andere kunt denken aan:

Het verwijderen van de drempels

Een kleine aanpassing die veel ouderen al goed op weg zou helpen om in hun huidige woning te blijven wonen, is het verwijderen van de drempels. Maar uiteraard liggen deze drempels er niet voor niets, ze zorgen er namelijk voor dat tocht en vocht buiten blijven. Daarom is het een aanrader om de drempels bij de buitendeuren en in de badkamer te laten zitten of eventueel te verlagen. De overige drempels kunnen wel gewoon verwijderd worden, zodat zowel mensen die slecht ter been zijn of mensen die in een rolstoel zitten, in huis kunnen blijven bewegen zonder deze obstakels te moeten overwinnen.

Werk struikelmateriaal weg

Wanneer je niet helemaal meer goed ter been bent, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je niet ook nog eens moet opletten, waar je je voeten wegzet. Let er dus ook op dat potentieel struikelmateriaal weg is. Denk hierbij aan losliggende snoeren, een vloerkleed of rondslingerend materiaal. Werk snoeren weg in speciale kabelgootjes of zorg voor draadloos materiaal, verwijder het vloerkleed en zorg ervoor dat er voldoende opbergruimte is in de vorm van kastjes en haken om die rondslingerende spullen in op te bergen.

 400_schermafbeelding_2014_01_21_om_16_18_32.png

Trapliften

Je kunt ervoor kiezen om van een woning bestaande uit meerdere verdiepingen, een gelijkvloers woning te maken. Maar wordt de ruimte beneden dan wel erg klein of wil je gewoon graag boven blijven slapen? Dan is een traplift de juiste oplossing. Een traplift is een stoel die zich met behulp van een aandrijving voortbeweegt over een rail die aan de trap bevestigd is. En het aantal voordelen van een traplift is groot: er zijn bijvoorbeeld geen bouwkundige werkzaamheden voor nodig en je komt altijd veilig boven en weer terug beneden.

400_schermafbeelding_2014_01_21_om_16_14_38.png

Het doen van aanpassingen in de woning is een uitstekende oplossing, want ook ouderen blijven het liefst zo lang mogelijk in hun eigen huis wonen. Het is en blijft natuurlijk hun eigen thuis. En als je in je moderne woning deze aanpassing dan ook hipper wilt dan standaard zijn er uiteraard ook onderscheidende prints verkrijgbaar.

400_siege_paris.jpg 400_siege_antwerpen.jpg 400_siege_amsterdam.jpg

 

Plaats zelf ook een reactie

*) Verplicht veld