Trends

 

 

____________________________________________________________________________________________________________________________

Trends

Uiteraard zijn er ook dit jaar weer enkele nieuwe interieurtrends en wij hebben ze voor jou op een rijtje gezet.

Jaren ‘50

De fabuleuze jaren vijftig zijn helemaal terug dit jaar. Mede door het geweldige succes van series uit die tijd zoals Mad Men is en de behoefte aan luxe in deze turbulente economische tijden zien we steeds meer kleuren en designs uit deze tijd terug komen. De jaren vijftig kende het hoogtepunt van Hollywood en sterren als Marilyn Monroe.  De welvaart zien we mede terug in het gebruik van veel dikke, rijke stoffen, luxe gestoffeerde banken en hoog polige kleden. Hiernaast zien we hierbij veel voor die tijd populaire zacht geel, roze en royaal blauw terug komen in het kleur gebruik.

500_schermafbeelding_2012-06-25_om_20_56_29.png

Thuis galerie

Een trend die we veel op de interieur blog voorbij zien komen is de ‘thuis gallerie’. Hierbij worden belangrijke herinneringen, foto’s of kunstwerken ingelijst en samen opgehangen. Hierdoor ontstaat het idee van een eigen, door jou samengesteld museum.  De items worden vaak mooi ingelijst om het gehaald wat meer status te geven. Op deze manier kan een dierbare foto of een kindertekening veel beter tot zijn recht komen. Door jezelf te omringen met al deze dingen allemaal waarbij je een bijzonder gevoel hebt wordt je huis een stuk persoonlijker.

500_schermafbeelding_2012-06-25_om_20_56_51.png

Vintage

Behalve de ‘thuis galerie’ zoeken mensen naar meerdere oplossingen om hun thuis een persoonlijkere uitstraling te geven. Een andere manier waarop we dit tegenwoordige veel zien is door het gebruik van vintage meubels. Deze meubels worden vaak tweedehands of nog liever via de familie verkregen en opgeknapt. Deze meubels zijn vak van oerdegelijke kwaliteit en hebben hun kwaliteit in de loop der jaren bewezen. Door hun ouderdom hebben zij al veel meegemaakt en zit er een historische waarde aan verbonden. Wanneer de meubels familiestukken zijn kunnen er soms zelfs waardevolle herinneringen aan zitten. Iedereen heeft in de familie wel een tafel die nog van een groot- of overgrootmoeder is geweest. Het gebruik van enkele vintage meubels in een modern interieur geeft een ruimte sfeer en voorkomt dat er het gevoel ontstaat in een showroom te leven.

 

Plaats zelf ook een reactie

*) Verplicht veld